Tijdens voorbereidingen aankomend schaakseizoen

Sander Breekt Pols

MET grote zorg en een prettige sfeer waren de voorbereidingen op het nieuwe schaaktoernooi begonnen.

OP 11 oktober reisde Sander per comfortabele bus naar Trafoi, in Italië om van een rustige skivakantie te gaan genieten. De busreis viel hem wat tegen, maar eenmaal op de ski's was het weer heerlijk. Sneeuwstormen, dichte mist en gondelrot, alles liet hij over zich heenkomen. En hij genoot. Tijdens de avonduren, behaaglijk in het hotel, was er altijd wel iemand die zich liet uitdagen tot een partij schaak. Sander verpletterde alles en iedereen die op zijn weg kwam. Na het schaken was het goed toeven in de bar, waar hij de halve liters bier zich goed liet smaken.

MAAR toen... Tijdens de terugtocht naar Holland hoorde men iets beangstigends. Sander nieste en proestte, en bij Arnhem moest een speciale stop worden ingelast om voor hem een doos papieren zakdoeken te scoren. Eindelijk weer in Heemstede aangekomen liet Sander zich niet klein krijgen. Hij genoot van PSV-Ajax, ondanks de uitslag (niet zijn uitslag, nee!) en nadat hij de maandagavond daarna zich nog tegoed had gedaan aan een door moeders gekookte maaltijd, keerde hij terug naar Amsterdam, alwaar het noodlot op zich liet wachten...

DINSDAGAVOND namelijk probeerde Sander tijdens een voetbalduel de keeper van de tegenpartij te onthoofden. Dit lukte bijna. Helaas... Sander brak zijn pols. Al tijdens het schrijven van dit verslag spoken twijfels en vragen door mijn hoofd; hoe moet dit nu verder, en hoeveel partijen kun je noteren op een gipsen arm, etcetera, etcetera.

Erica

Naar volgende artikel