De Laatste Gazet

Rabilsky Gazet ter ziele


Wij zagen het u al denken toen u deze speciale editie van de Gazet uit de enveloppe trok. Hoe nu? Stortbak? Crisisnummer? Ja, wat zullen we nu beleven?!!!

Precies. Wat zullen we nu beleven. Ik bedoel, kijk, het zit zo. In het vorige nummer hebben wij een duidelijke oproep gedaan aan u: lezers, abonnees, leden der Grote Tien, sympathisanten, buren, familieleden, donateurs, verspreiders, ledenwervers. Wij vroegen u op vriendelijke toon om toch ook eens iets bij te dragen aan een volgende dubbeldikke Kroket. Want die arme jongens van de redactie kunnen dat toch niet allemaal zelf uit hun dikke teen zuigen. Waar of niet.

WAAR BLIJVEN AL DIE KOLERE TEKSTEN DAN!

Pardon.

Ik schoot even uit mijn slof.

Enfin. Dat vroegen wij dus. Het kan zo niet langer doorgaan natuurlijk. Met veel persen hebben wij een Gazet van 10 (!) paginaatjes kunnen 'uitkakken'. De dunste die naar mijn weten ooit geproduceerd is. Uniek natuurlijk, maar het kan toch niet helemaal de bedoeling zijn. Even serieus: nog even en het is de moeite van het bijeen komen, het in elkaar flansen en het kopiëren niet meer waard. Wij offeren, volledig onbezoldigd, toch maar mooi een avond aan iets op dat uit begint te groeien tot een gotspe. Zoals al zo vaak gesteld: het principe van de Rabilsky Gazet is dat de Grote Tien het blad trachten te vullen, zo is dat altijd geweest. Dan zult u zeggen: moet dat dan altijd zo blijven? Ja, dat moet, zo simpel is dat. En waarom is dat zo simpel? Daarom, nee, omdat het blad anders doodgewoon ter ziele gaat. We wilden eventueel een zwart kruis op de voorpagina plaatsen, maar dat ging ons op dit moment nog iets te ver. Misschien volgende keer, want als de Gazet dan nog maar 5 pagina's telt (voorpagina, inhoud, redactie, RPB en Stortbak) is het wat ons betreft de laatste en kunnen wij de Gazet definitief begraven.

De Redactie.

Naar volgende artikel